Villanyszerelő szakmunkásképzés

Társaságcsoportunk gyakorlati képzőhelyként aktív részese a villanyszerelő szakmunkásképzésnek. Jelenleg a budapesti, salgótarjáni és szerencsi tanműhelyeinkben a szakképző iskolák 11 - 13. (más néven szakképző) évfolyamos villanyszerelő tanulóinak gyakorlati képzését végezzük. Tanműhelyeink optimális tanulólétszáma Budapesten 20-24 fő, Szerencsen és Salgótarjánban pedig egyenként 10-12 fő évfolyamonként. E létszámok elérése érdekében folyamatosan együttműködünk a tanműhelyek székhelyein működő szakképző iskolákkal.

Kedves 10. évfolyamos Tanulók, érettségizett Fiatalok!

A Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (ELMŰ Nyrt.) Oktatási Központja felvételt hirdet a villanyszerelő szakma iránt érdeklődő fiatalok számára. A szakma megszerzésének előfeltételei:

  • sikeresen elvégzett 10. osztály; valamint
  • orvosi alkalmasság.


A szakképzésre felvételt nyert tanulókkal a szakmai évfolyamokra (azaz a 11-13. osztályra) tanulószerződést kötünk, amelyben biztosítjuk a jelölt számára a szakmai gyakorlati képzés feltételeit. Ebben az időszakban tanulóink a tanulmányi eredményüktől függő díjazásban részesülnek, amelynek kezdő összege - közepes tanulmányi eredmény esetén - a törvény által kötelezően előírt összeg duplája, azaz a mindenkori minimálbér 30%-a. A tanulókat továbbá kedvezményes étkeztetés, munkaruha, egyéni védőfelszerelés (védőruha), tisztálkodási eszköz illeti meg. A képzés keretében a felvett jelentkezők iskolaválasztását is rendezzük.

A szakmai gyakorlati képzés jól felszerelt tanműhelyeinkben folyik. Oktatási Központunk Budapesten a IV. kerületben, a Megyeri út 118. szám alatt található. Az utolsó éves tanulóink szakembereink felügyelete mellett részletesen megismerkednek az áramszolgáltatói villanyszerelői feladatokkal is. Aki a villanyszerelés mellett dönt, változatos, szép szakmát választ magának, és sok újabb szakma elsajátításának lehetősége nyílik meg előtte. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül:

  • villamoshálózat szerelő
  • kábelszerelő
  • FAM (feszültség alatti munkavégzés) szerelő
  • (többféle) munkagépkezelő
  • érintésvédelmi felülvizsgáló
  • villámvédelem felülvizsgálója
  • (az érettségi megszerzése után) elektrotechnikai technikus
  • egyes munkakörök betöltéséhez szükséges szaktanfolyamok stb.


Legjobb tanulóinknak a három éves szakmunkásképzés befejeztével biztos munkahelyet, színvonalas fizetést és számos béren kívüli juttatást kínálunk. Érdemes hozzánk csatlakoznod!

Villanyszerelő szakmunkásképzésre jelentkezni a karrierportálon történő regisztrációt követően az Állásajánlatok Energia Pálya Program menüpont alatt lehet!