Vállalatcsoportunk

Az ELMŰ Nyrt. az európai és a magyar jogszabályokhoz igazodva, a hálózati és az értékesítési tevékenységek 2007-ben történt szétválasztását követően az alábbi fő funkciókat látja el.

  • Stratégiai irányítás: Az ELMŰ Nyrt. – testvérvállalatával, az ÉMÁSZ Nyrt.-vel együttműködve – felelős a teljes ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport stratégiájának kialakításáért.
  • Tulajdonosi funkció: az ELMŰ Nyrt. 100%-os tulajdonosa az elosztó hálózati engedélyes – a villamoshálózatok fejlesztési, tervezési, létesítési és felújítási feladatait végző – ELMŰ Hálózati Kft.-nek, valamint tulajdonosa az ÉMÁSZ Nyrt.-vel közös leányvállalatoknak. A ELMŰ Hálózati Kft. által lefolytatott közbeszerzési eljárás nyerteseként a hálózatok üzemeltetéséről, a hálózatlétesítési és a rekonstrukciós feladatok elvégzéséről az ELMŰ–ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft., az ügyfélszolgálati és a számlázási tevékenység ellátásáról az ELMŰ Nyrt. és az ELMŰ Hálózati Kft. nyilvános pályázatának nyerteseként az ELMŰ–ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. gondoskodik. A Magyar Áramszolgáltató Kft. az energiabeszerzés és a szabadpiaci értékesítés, a Sinergy Kft. pedig az energetikai megoldások területén folytatja tevékenységét.
  • Értékesítés: az ELMŰ Nyrt. a Magyar Energia Hivatal két kereskedői engedélyével rendelkezik, amelyek közül egy a szabadpiacon, egy pedig a szabályozott piacon (egyetemes szolgáltatásként) történő villamosenergia-értékesítésre vonatkozik. Az ELMŰ Nyrt. több mint 1,4 millió fogyasztót lát el termékeivel és szolgáltatásaival.
  • Támogató szolgáltatások: az ELMŰ Nyrt. testvérvállalatával, az ÉMÁSZ Nyrt.-vel közösen szolgáltatásokat nyújt az egész társaságcsoport részére a személyzeti ügyek, a pénzügyek, a számvitel, a beszerzés, a logisztika, a jog, az információs menedzsment, az ingatlankezelés és -gazdálkodás, a vállalati kommunikáció, a marketing, a belső ellenőrzés és a munka- és egészségvédelem, és a hálózati műszaki szolgáltatások (távközlés, diagnosztika) területén.


Az ELMŰ Nyrt. feladata az is, hogy testvérvállalatával, az ÉMÁSZ Nyrt.-vel közösen összefogja a társaságcsoport tagjainak működését, koordinálja tevékenységüket, amely lehetővé teszi ügyfeleink hatékony és biztonságos energiaellátását, munkatársaink és tulajdonosaink érdekeinek felelősségteljes képviseletét.

Az ELMŰ–ÉMÁSZ Társaságcsoport tagjai